Pokladna
Obsluhující personál má k dispozici elektronickou pokladnu - standardní počítač PC, pokladní řešení (ELO, IBM), tablet, mobil nebo mobilní pokladnu - k této pokladně se obsluha přihlásí svým heslem, kódem nebo bezdrátovým čipem a markuje objednané položky.
Software umožňuje:
- V plánku provozovny na jednotlivých stolech zakládat účty
- Přidávání položek a jejich seskupování (např. seskupí steak a hranolky)
- Pojmenovávat a přesouvat účty mezi stoly
- Spojování a opětovné rozdělování účtů
- Tisknout náhled účtenky (pro kontrolu hosta)
- Platit účty kombinací různých plateb (hotovost, stravenky, karta, zákaznická karta)
- Rychlý výběr jídel podle kategorií nebo podle oblíbených položek
- Další užitečnou pomůckou je možnost využít malého přenosného bezdrátového displaye, ze kterého je možno objednat přímo od stolu zákazníka a objednávka se automaticky odesílá do kuchyně.
Nad rámec základních funkcí jsou v software i tyto další funkce (v základní verzi bez příplatku):
- Možnost tisku účtů v anglickém nebo německém jazyku
- Zapnutí přehledu o stavu skladu baru - personál si samostatně mezi směnami předává sklady
- Rezervace stolů
- Podpora stálých zákazníků - VIP karty - možnost vkladu hotovosti na kartu a pozdější placení účtů
- Přehled o číšnické pokladně, možnost plateb dodavatelům z pokladny s evidencí
- Identifikace číšníka PINem (bezdrátovým čipem) a přehled jím namarkovaných položek a jím uzavřených účtů - podrobná statistika
- Pokladna českých korun může být evidováná zvlášť od pokladny EURO
- Automatické generování oblíbených položek a podpora denního menu
- Dopisování poznámek k objednávkám a tím omezení komunikace mezi kuchyní a personálem s možností zpětné evidence (více sýra, bez šlehačky, atp.)
Modul je navržen tak, aby byl pro obsluhující personál maximálně jednoduchý, svou škálou funkcí uspokojil každého příchozího hosta do restaurace (byť i specifický požadavek hosta je možné namarkovat do pokladny) a majiteli poskytl dokonalý přehled o pohybu zboží v restauraci bez možnosti obcházení systému ze strany personálu (v kombinaci s organizačními opatřeními).